Informacje |
Autor |
Wiadomość |
figlarka
|
Wysłany: 2012-10-09, 17:47 Informacje
|
|
|
Witam kochane:)
Chcia³am wam przypomnieÌ,a jednoczeœnie prosiÌ was o s³u¿bê w czwartek,kiedy to bêdzie inauguracja roku wiary. Sztandar weŸmie Agnieszka Sobol wiêc Wy spokojnie na 17.30 przyjdŸcie na ró¿aniec do ma³ego Koœció³ka,a potem bêdzie procesja i Msza w du¿ym.Strasznie ¿a³ujê,¿e nie bêdzie mnie z Wami,ale bêdê ³¹czyÌ siê z Wami w modlitwie na Mszy z biskupem Andrzejem Czaj¹ w Opolu tak¿e na Mszy inauguracyjnej roku wiary.
Jednoczenie [wtedy ju¿ bêdê hura!!! xD] zapraszam was do licznej s³u¿by w sobotê na godzinê 18.00 na Mszê œw.po której bêdzie ró¿aniec fatimski ulicami miasta. Ubierzcie siê ciep³o. Bêdziemy sz³y ze sztandarem i pochodniami,ale kto i jak to ustalimy jeszcze w sobotê w zakrystii wszytko.
Tym czasem ÂżyczĂŞ wam dobrego tygodnia i do zobaczenia w sobotĂŞ.
Pozdrawiam :) |
_________________ Nie daj siĂŞ zwyciĂŞÂżyĂŚ zÂłu,
ale zÂło dobrem zwyciĂŞÂżaj! |
|
|
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2012-10-13, 20:49
|
|
|
Kochane marianki,wiem ¿e doœc póŸno to piszê,ale mam nadziejê,¿e te które jeszcze nie wiedz¹ przeczytaj¹ tê wiadomoœÌ.
Grupa starszych marianek,czyli od gimnazjum ma swoje spotkanie jutro czyli w niedzielê 14.10.2012 o 19.30 w salce. bêdziemy wtedy ogl¹daÌ film. Liczê na Wasz¹ liczn¹ obecnoœÌ.
ÂŻyczĂŞ dobrej nocy i owocnego tgodnia :) |
|
|
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2012-10-22, 20:23
|
|
|
Dziewczyny dziêkujê Wam piêknie za prowadzenie pi¹tkowego ró¿aùca,wiem ¿e by³o super mimo i¿ fizycznie nie mog³am z Wami byÌ,ale duchowo siê z Wami ³¹czy³am.
Dobrego tygodnia kochane i do zobaczenia w weekend :) |
|
|
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2012-10-29, 19:10
|
|
|
Witam Kochane:)
ZbliÂżajÂą siĂŞ waÂżne dla Nasz wydarzenie. Najpierw obchodziĂŚ bĂŞdzie Wszystkich ÂŚwiĂŞtych. Bardzo serdecznie zapraszam Was na sÂłuÂżbĂŞ na cmentarzu o godz.14:00. sztandar zostanie tam dowieziony, wiĂŞc Wy spokojnie dojdÂźcie sobie na cmentarz.
Drugie waÂżne wydarzenie to fakt wizytacji biskupa Andrzeja Czai w naszej parafii. W zwiÂązku z tym wydarzeniem w piÂątek o godz.19:00 jest prĂłba w KoÂściele, a w sobotĂŞ o godz.17:00 spotkanie caÂłej sÂłuÂżby liturgicznej w KoÂściele,a po nim uroczysta Msza ÂŚwiĂŞta. bardzo wasz proszĂŞ o liczna sÂłuÂżbĂŞ. PrzekaÂżcie wszystkim Mariankom w szkoÂłach do jakich chodzicie. Niech wszystkie, ktĂłre nie wyjeÂżdÂżajÂą bĂŞdÂą wtedy na sÂłuÂżbie.
Serdecznie was pozdrawiam i ÂżyczĂŞ owocnego tygodnia.
:) |
|
|
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2012-11-06, 19:22
|
|
|
Kochane przypominam,Âże od poczÂątku roku wiary naboÂżeĂąstwa do Matki BoÂżej z KoÂźla sÂą w kaÂżdÂą ÂśrodĂŞ, dlatego proszĂŞ o WaszÂą piĂŞknÂą sÂłuÂżbĂŞ tak jak byÂło do tej pory.
Pozdrawiam gorÂąco :) |
|
|
|
 |
sen
|
Wysłany: 2013-06-29, 21:15
|
|
|
Czy byÂł jakiÂś powĂłd nieobecnoÂści Marianek na Mszy Swietej jubileuszowej KsiĂŞdza Proboszcza
Wielu parafian oceniÂło to jako udziaÂł w"buncie", mam nadzieje ze powod byl inny, bo w przeciwnym wypadku to kolejne ZGORSZENIE |
|
|
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2013-07-02, 23:11
|
|
|
Szkoda, Âże nikt nie miaÂł odwagi zapytaĂŚ animatorĂłw DM wprost tylko snuĂŚ domysÂły. Gdyby ktoÂś chciaÂł znaĂŚ prawdĂŞ po prostu by to zrobiÂł. |
|
|
|
 |
Stefan

|
Wysłany: 2013-07-03, 13:03
|
|
|
W³aœnie pad³o pytanie postawione przez @sen, a Ty @figlarko uciek³aœ od udzielenia odpowiedzi. Podobnie postêpowa³y (i postêpuj¹) osoby, które doprowadzi³y do intrygi i sk³ócenia ze sob¹ ksiê¿y i parafian.
JuÂż dochodzÂą do mnie sÂłowa, Âże ukradliÂśmy ks. Tomasza Fornalskiego z parafii pw. Ducha ÂŚwiĂŞtego i NMP Matki KoÂścioÂła na oÂś. PiastĂłw i Âże go zmarnujemy u siebie, bo nie potrafiliÂśmy uszanowaĂŚ naszych dotychczasowych kapÂłanĂłw.
Za ten ba³agan w naszej parafii nie obwinia siê ksiêdza proboszcza Janusza Iwaùczuka, a nawet niewielk¹ win¹ obarcza siê ksiê¿y wikarych, ale za to jako g³ównych winowajców wskazuje siê autorów listu i tych, którzy tego listu z tchórzostwa nie podpisali, ale mieli znacz¹cy udzia³ w intrydze.
Mam tylko cichÂą nadziejĂŞ, Âże nowy ksiÂądz proboszcz i nowi wikarzy pogoniÂą to caÂłe towarzystwo i dokonajÂą przeglÂądu naszych WspĂłlnot i oddzielÂą ziarno od plew. Czego im i caÂłej naszej WspĂłlnocie Parafialnej z caÂłego serca ÂżyczĂŞ. |
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2013-08-01, 16:03
|
|
|
Wprost oznacza twarzÂą w twarz. Tyle. JeÂśli ktoÂś chce, dziewczyny chĂŞtnie odpowiedzÂą dlaczego ich nie byÂło.
Najgorzej gdy ktoÂś przyczynia siĂŞ do obÂłudy i tworzy niestworzone historie nie majÂąc o niczym Âżadnego pojĂŞcia. Tyle... |
|
|
|
 |
figlarka
|
Wysłany: 2013-08-01, 16:07
|
|
|
A... i jeszcze jedno, to nie parafianie kradn¹ jak okreœli³eœ ksiê¿y, tylko s¹ oni przenoszeni decyzj¹ ks.biskupa ordynariusza, który podj¹³ decyzjê jak¹ uwa¿a³ za s³uszn¹.
Wierzê i jestem œwiêcie przekonaù ¿e decyzja by³a w pe³ni s³uszn¹, przemodlona i po³¹czona z wol¹ Bo¿¹. |
|
|
|
 |
|