Strona główna Parafii św. Zygmunta i św. Jadwigi Śl. w Kędzierzynie-Koźlu Forum Parafialne
Forum Parafii pw. Âśw. Zygmunta i Âśw. Jadwigi w KĂŞdzierzynie-KoÂźlu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PRO - prawo do Âżycia.
Autor Wiadomość
Stefan 

Wysłany: 2014-06-27, 13:06   

mn napisał/a:
No wÂłaÂśnie. Nie obowiÂązuje w sumieniu katolikĂłw. Sumienie obywateli niekatolikĂłw moÂże byĂŚ caÂłkiem inne. Wywieszanie plakatĂłw w przestrzeni publicznej to narzucanie wszystkim jednego sumienia. Katolickiego. Nie tĂŞdy droga. ...

JeÂżeli katolik pisze takie sÂłowa, to niech siĂŞ zastanowi, czy jest jeszcze czÂłonkiem naszej WspĂłlnoty, czy naleÂży juÂż do sekty!

mn 

Wysłany: 2014-07-18, 15:08   

Stefan napisał/a:
sekty!

SektÂą, Panie Stefanie, to jest Rodzina Radia Maryja. Ja jestem czÂłonkiem KoÂścioÂła.

Stefan 

Wysłany: 2014-07-19, 11:53   

mn napisał/a:

SektÂą, Panie Stefanie, to jest Rodzina Radia Maryja. Ja jestem czÂłonkiem KoÂścioÂła.

Panie mn, dlaczego Pan obraÂża ludzi, katolikĂłw, tylko dlatego, Âże sÂą czÂłonkami naszej WspĂłlnoty Parafialnej - Rodziny Radia Maryja?!
Dlaczego Pan obra¿a katolików w Polsce i na œwiecie, tylko dlatego, ¿e nale¿¹ do Rodziny Radia Maryja?!
Ja zadaÂłem Panu retoryczne pytanie, a Pan udziela odpowiedzi peÂłnej nienawiÂści.
Widzê, ¿e ma Pan sumienie faryzejskie, które jest wyrazem dwulicowoœci moralnej i niesta³oœci przekonaù. Takie sumienie zdarza siê u ludzi, dla których zewnêtrzne zachowanie jest wa¿niejsze ni¿ wartoœÌ, któr¹ przedstawia.
Faryzeusz to cz³owiek, który g³oœno potêpia z³o wokó³ siebie, widzi je wyraŸnie u innych, ale toleruje u siebie. Przypominam, ¿e Pan Jezus wielokrotnie tak¹ w³aœnie postawê krytykowa³.
A moÂże raczej ma Pan sumienie faÂłszywe, ktĂłre co jest dobre uznaje za obojĂŞtne lub zÂłe, a to, co jest zÂłe uznaje za dobre. WÂłaÂśnie takie sumienie ma obecnie popyt, gdyÂż poglÂądy ludzi zdajÂą siĂŞ byĂŚ wypaczone nawet w zasadniczych kwestiach.
Biblia w tej kwestii ma swoje stanowisko, dla nas jedynie prawdziwe i jednoznaczne, ktĂłre brzmi: „Biada tym, ktĂłrzy zÂło nazywajÂą dobrem, a dobro zÂłem” [Iz 5,20].

mn 

Wysłany: 2014-08-03, 19:43   

To Pan pierwszy zasugerowa³, ¿e nale¿ê do sekty. Niech Pan najpierw zwróci uwagê na to, co sam pisze, a dopiero póŸniej na moje wpisy.
Tak, uwaÂżam Radio Maryja za coÂś na ksztaÂłt sekty - bardzo niebezpiecznÂą grupĂŞ, wypaczajÂącÂą nauczanie KoÂścioÂła, robiÂące ludziom wodĂŞ z mĂłzgu. Nie oznacza to, Âże obraÂżam kogokolwiek wierzÂącego w przekazywane przez nie treÂści. Radio Maryja nie jest ÂświĂŞtoÂściÂą, by nie podlegaÂło krytyce. Wielokrotnie krytykowaÂło je wielu biskupĂłw, m.in. kard. Glemp, abp ÂŻyciĂąski, bp Pieronek.

Odpowiedz do tematu